PSYCH-K®

PSYCH-K logo valk falcon

Wat is PSYCH-K?

PSYCH-K (psieg-kaa of, op z'n Engels, sai-kee - 'the key to psyche') is een methode die, middels spiertesten, met het onderbewuste communiceert én die transformeert. Het brengt namelijk beide hersenhelften weer in balans.

Je staat of zit, met één uitgestrekte arm waarmee we testen. Ik raak je aan bij schouder en pols en voer een lichte druk uit op de pols. Op die manier vindt de communicatie met het onderbewuste plaats. Bij een sessie via videobellen creëren we een 'koppeling' tussen onze systemen waardoor ik het spiertestgedeelte overneem, maar jij alle handelingen zelf kunt uitvoeren.
Met het spiertesten kunnen we erachter komen welke overtuigingen in je 'systeem' staan (en die verschillen nogal eens van wat je met je bewuste geest had bedacht. Wist je dat 95% van onze overtuigingen onbewust zijn? En dus maar 5% bewust?). Vervolgens kunnen de overtuigingen die niet meer dienend zijn, worden overschreven met ondersteunende. Eigenlijk net zoals de ‘record’ knop van het ouderwetse cassettebandje.

De manier waarop je dezelfde situatie waarneemt is nu veranderd. Een nieuwe, positieve overtuiging komt omhoog in je bewustzijn op de momenten waarop je anders de negatieve variant had ingezet en geleefd. Zo heb je eigenlijk een nieuw paadje gecreëerd. Eentje die wordt ondersteund door je eigen onderbewuste!

Een groot verschil van PSYCH-K met andere methodieken is dat we testen voor toestemming met het hogere bewustzijn en voor medewerking met het onderbewustzijn. Dus wanneer jouw systeem er aan toe is, dan pas doen we iets. 

En niet alleen overtuigingen, ook stress kan in korte tijd worden getransformeerd in meer rust en tevredenheid. Stress in de ruimste zin van het woord. Stress is een reactie van je lijf op een bepaalde psychische of lichamelijke gebeurtenis. Je 'verkrampt' en één van je hersenhelften raakt geblokkeerd. Stress op of van je werk is natuurlijk een bekende variant, maar denk ook aan hevige of veel emoties door/in je relatie, verhuisstress, onzeker zijn, niet goed weten wat te willen met je leven en geen keuzes durven maken, enz.
Wanneer de 'stress' van een bepaalde situatie af is, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Dat is wat PSYCH-K doet.

Wat is PSYCH-K? En het belang van de 'Hele Brein staat' (Whole-Brain state). Een filmpje van 5min.

Grondlegger Rob Williams en celbioloog en schrijver Bruce Lipton over PSYCH-K. Dit filmpje (6min) geeft je een idee over de context waar PSYCH-K zich in bevindt.