Van onderdaan naar koningin

Bijgewerkt: 19 jan 2019

De kracht van overtuigingen


Op Koningsdag is het precies één jaar geleden dat ik een stoere actie ondernam: de eerste stap naar het hebben van een eigen praktijk. Dat ik die dag een grote drempel ben overgegaan door het gewoon te dóen, mijn diensten aanbieden, besefte ik alleen niet zo. Noch waar de transformatie die het vervolgens in mij teweegbracht vandaan kwam: uit mijn positieve overtuiging van die morgen.


Samen met een vriendin, op een kleedje, met stoelen voor onszelf en onze gasten om op te zitten en een groot kartonnen bord met kleurige letters aan een hek achter ons: bij ons moest je zijn voor transformatie en ontspanning. Met knikkende knieën én met de overtuiging dat dit wel eens hartstikke goed voor mij en mijn bedrijf zou kunnen zijn togen we richting dat al eerder uitgezochte plekje in het centrum van Utrecht. We bleken aardig populair. In de middag ontstond er zelfs een bescheiden wachtrij voor de Reiki behandelingen die ik gaf.


De kracht van overtuigingen

Ik mocht het effect van overtuigingen nogmaals, dit keer heel bewust, meemaken tijdens een evenement van Tony Robbins* vorig weekend. Gedurende een intensief proces om je belemmerende overtuigingen in positieve te transformeren heb ik ervaren wat voor een diepe impact deze hebben op iemands leven. En ook mijn leven. Mijn grootste overtuiging was dat ik het niet waard ben om te leven. Iets om van te schrikken zou je zeggen, maar eerlijk is eerlijk, het was ook gewoon voor me. Ik leefde er al jaren mee en ook al gaf het me stress in allerlei vormen, ik besteedde er geen aandacht aan. Omdat ik niet wist dat het aandacht nodig had.

Herken je dat? Heb jij ook zo’n overtuiging die ‘nou eenmaal bij je hoort’?


Pijn

Tot we aan de slag gingen met de pijn van je gevonden overtuiging. De opdracht was om je voor te stellen hoe het zou zijn wanneer je nog 10 jaar langer met jouw overtuiging(en) zou leven. Hoe zou je leven er dan uit zien? Hoe voelde je je? Wat gebeurde er? Leefde je überhaupt nog? En de mensen om je heen? En dan.. hoe zou het zijn wanneer we hier 20 jaar van maakten? Kreunende mensen om me heen, ongecontroleerde schreeuwen vonden hun weg de ruimte in. Ook ik was aan het lijden.

Ik zag een beeld van een oorlogsgebied, vrij scherp. Dit was het directe gevolg van mijn negatieve gedrag: alles om me heen was verbrand. Zonder leven. De mensen van wie ik hield, dood. Er was geen groen meer te bekennen, gebouwen waren ingestort en alles was in puin, grijs. En toen het beeld van mijn zoon, in kleur. Aan zijn lieve, onschuldige gezichtje zag ik dat hij op zoek was. Naar mij. Maar ook ik was dood. Mezelf om het leven gebracht vanuit puur lijden en schaamte.


Verantwoordelijkheid nemen

Pas toen kon ik echt voelen en me realiseren, áccepteren, dat ik effect heb op de mensen om me heen. Wat een schade had ik aangericht. Vreselijk om dit zo te zien en te voelen. Er kwam een oerschreeuw naar boven. En nog een. En nog een. NEEEEEEEEEEEEE!!!!!!! Dit is niet wat ik wil!!!!


Sjouwen

Eerder ontkende ik mijn effect op anderen: ik was het tenslotte niet waard om te leven (en dus zou ik wel geen indruk maken op andere mensen, in ieder geval niet blijvend. En, belangrijker nog: dat was ook niet de bedóeling). Van die redenatie klopte natuurlijk niets, weet ik nu. Ik heb me de afgelopen jaren vaak 'verstopt' en terugkijkend zie ik wat een zware last ik met me mee heb gedragen de afgelopen jaren. Ik wrong me in allerlei bochten om niet op te vallen en mijn eigen verlangens opzij te zetten. Man, wat een hardnekkige bastard, die zo ongemerkt de controle had genomen over ieder gebied in mijn leven!


Bevrijding

Terug naar het transformatieproces, want dat was natuurlijk nog niet klaar. De volgende stap kwam: wat is een positieve overtuiging van waaruit je je leven gaat leven? Welke klopt helemaal voor jou? "De wereld heeft me nodig" kwam bij mij omhoog. Na een aantal bekrachtigende bewegingen en hardop herhalen kwamen de ontlading en vreugde. Wat een bevrijding! Ik heb de pijn van de keerzijde doorvoeld en mijn lijf heeft deze herinnering opgeslagen: de shift heeft zich in mijn lichaam verankerd. Mijn onderbewustzijn is geherprogrammeerd, m.a.w. er is daar een nieuw paadje aangelegd om telkens de positieve kant op te gaan wanneer ik een keus heb. En die (onbewuste) keuzemomenten zijn er zó vaak op een dag. Let er maar eens op. Voel je openheid of krapte? Kies je de weg van mogelijkheden of beperkingen?


Een ander leven

Ik ben gegroeid van iemand die ongemerkt naar de pijpen van anderen danste in iemand die haar eigen leven leidt. Een koningin. Mijn borstgebied voelt veel steviger en ik weet nu, dat dit de kracht is waar ik al zo lang naar heb verlangd. Het voelt geweldig! En ongemakkelijk ook wel af en toe.. want ja, hoe pak ik de dingen nu aan?

Stap voor stap. En met veel zelf-waardering.


Verlang jij ook naar innerlijke rust en om met een groot vertrouwen in jezelf, de dingen te doen die voor jóu kloppend zijn?

Maak een afspraak voor een intake of een Reiki behandeling. Ik heet je van harte welkom!


Zie ook:


* https://upwlondon.co.uk/

https://www.tonyrobbins.com/

#dekrachtvanovertuigingen #belemmerendeovertuigingen #stressverminderen #inbalans

69 keer bekeken0 reacties