Geef jezelf body!

Bijgewerkt: 19 jan 2019

Ik verlangde naar een eigen huis. Een plek voor mezelf. Een geweldig fíjn huis waar het licht, ruim, stil en comfortabel is. In of nabij groen en waar ik kan (uit)rusten. (Een paradijsje op aarde, zeg maar.)

Ik heb het zojuist gevonden.


Een kwestie van ‘geluk hebben gehad’ is het mijns inziens niet: ik heb er hard voor gewerkt. Alleen op een andere manier dan misschien voor de hand ligt. Vanaf het moment dat ik besloot, ik wil op een andere plek wonen, heb ik daar mijn volle aandacht aan gegeven. In tastbare vorm door briefjes in de grote supermarkten van 15 verschillende plaatsen rondom Utrecht op te hangen, door oproepen te plaatsen op Facebook en daar lid te worden van de juiste groepen. En door mijn netwerk te gebruiken en mensen privé-berichtjes te sturen en te vragen of ze misschien iets wisten.

Maar ook in niet-tastbare vorm. Met alles wat het vinden van een geschikte woning zou bevorderen of wat juist nog in de weg zou kunnen zitten daarin heb ik gewerkt met PSYCH-K. Denk aan de manier waarop de toekomstige verhuurder mij zou vinden en ik hem of haar, of de relatie met mijn ex-partner en die met mijn zoon. Daarnaast, en dat vond ik lastiger en harder te volbrengen, heb ik de afgelopen 4 maanden iedere dag gevisualiseerd hoe mijn toekomstige huis eruit zou zien en vooral, hoe deze zou voelen. Een plek die ik mijn thuis kan noemen.


‘Nou, ik geloof dat ‘zenden naar het universum’ niet hoor, of in ieder geval, bij mij werkt het niet!’ zal je misschien denken. En nee, het klopt, wanneer je iets eventjes doet en er dan weer mee ophoudt omdat het ogenschijnlijk geen resultaat geeft, is je inspanning voor niets geweest. Het is een kwestie van doen en vooral van blíjven doen heb ik gemerkt. Van vertrouwen hebben en niet opgeven. Als een spier die je aan het trainen bent (maar nu misschien nog wat onwillekeurige samentrekkingen vertoont). Eenmaal besloten en gevoeld dat dit is wat je wilt, is het zaak er je volledige aandacht en focus aan te geven. Je ermee te verbinden.


Ik wil het eigenlijk niet enkel over zo’n groot doel hebben wat je graag wilt hebben of bereiken, al werkt het principe van aandacht geven min of meer hetzelfde. Ik wil het ook hebben over je dagelijks leven en de ‘bezieling’ daarvan. Waar ik benieuwd naar ben, is in hoeverre jij je aandacht aan deze dingen geeft. In hoeverre je ze vult met jouw energie. Hoe is dat bij jou? Wanneer je werkt op kantoor bijvoorbeeld, of in de tuin, je boodschappen doet, of wanneer je contact hebt met je collega’s, je familie, je vrienden. Waar ben je dan met je aandacht?


Waarom ik je deze vraag stel, is omdat ik zelf heb gemerkt dat ik mijn vreugde en gevoel van geluk haal uit de manier waarop ik met dingen bezig ben. Verbonden en aanwezig? Ik voel me super! Niet zo geïnteresseerd en het idee dat de boel me allemaal maar overkomt en ik iets ‘moet’? Ik voel me rottig.

Het goede nieuws is: je kunt zelf kiezen.


Een kassamedewerker die zijn baan serieus neemt, zich verbonden voelt met het bedrijf waar hij voor werkt en dat ook uitstraalt lijkt beter te weten wat hij (niet) wil en waar hij voor staat dan het meisje dat je niet een keer echt aankijkt omdat ze het te druk lijkt te hebben met zichzelf en duidelijk niet op haar plek zit. Bijkomstigheid is hier dat beiden impact hebben: op de klanten en op het bedrijf, maar ook op zichzelf. Hoe vermoeiend is het om ergens te werken zonder dat jij er echt bij bent; de keus ervoor gemaakt hebt. En hoe verblijdend om je ervan bewust te zijn bijvoorbeeld dat je het visitekaartje van dit bedrijf bent en daar ook je energie in steekt.


Leiderschap over je eigen leven gaat wat mij betreft over keuzes maken. Continu. ‘Erbij blijven’. Je inzetten voor iets. Dit voeding geven. (Wist je dat wanneer je in iets gelooft, je celstructuur letterlijk verandert?) Het gaat ook over actief zijn i.p.v. passief. Dit betekent overigens niet dat je niet op je gat mag zitten. Ook, juist! Even op adem komen en rusten, in jezelf. En nu je toch zit: waardeer jezelf en tune in op een specifieke gebeurtenis waar je dankbaar voor bent.

Want alles wat je aandacht geeft, groeit.Wil je ook weten hoe je meer kunt staan in je eigen leven en jezelf meer body kunt geven? Zie https://www.praktijkfeliz.nl


En voor de verschillende trajecten: https://www.praktijkfeliz.nl/face-your-fear / https://www.praktijkfeliz.nl/stressvrij-zeker54 keer bekeken0 reacties