Bruce Lipton over COVID-19: "Wanneer je gelóóft dat iets waar is, dan handelt je lijf daar ook naar"

Bijgewerkt: 19 mei 2020

“Dit is een time-out: we krijgen nu de kans om na te denken over wat we met z’n allen aan het doen zijn. Hoe gaan we met elkaar en de aarde om? Wanneer we herkennen wie we zijn als community van mensen en dat we hier iets aan kunnen doen.. dan kan de wereld ten goede gaan veranderen. We zijn creators, maar als we niet zien wat we creëren,dan roept de natuur ons op een gegeven moment een halt toe. Met andere woorden, we focussen ons nu op het symptoom van een evolutie – COVID-19 – maar dat is waar we nu doorheen gaan; een evolutie!”

“Het lichaam heeft twee opties. De biologie van groei, en de biologie van verdediging. Door angst wordt de verdedigingsmodus getriggerd, waardoor al je energie naar je armen en benen gaat – op die manier kun je tenminste het beste vluchten! In een staat van angst komen er stresshormonen vrij. Hierdoor wordt ALLES in je systeem stilgelegd dat niet gebruikt wordt voor de ontsnapping aan het (fictieve) gevaar. Er gaat geen energie meer naar je bloedvaten of darmen. Naar groei en onderhoud van het lichaam gaat ook niets meer. Waar het op neerkomt: je immuunsysteem wordt platgelegd totdat je aan het 'gevaar' bent ontkomen."

Dat is nogal wat. Zijn vrije advies is dan ook, zorg op alle manieren dat je goed voor jezelf zorgt en het vooral leuk hebt! Sport, speel, wandel in de natuur, mediteer, lees een boek, wees lekker verliefd of ‘in de liefde’, kijk een film. Relax dus, dit verhoogt de functie van je immuunsysteem. En heb je automatisch minder last van het virus, mocht het je (waarschijnlijk toch een keer) treffen.

En bovenal: gelóóf dat je gezond bent en oké. Want wat je gelooft, is voor jouw lijf De Waarheid. En daar handelt zij naar."


9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven