Over Felicia

Toen ik vier was scheidden mijn ouders en werd mijn reeds aanwezige wereldbeeld bevestigd: ik ben alleen en zal dat ook altijd blijven. Met zowel een vader als moeder die hun lijf niet ‘bewoonden’ voelde dat ook echt zo. Met mijn moeder heb ik lange tijd in symbiose geleefd: zij vulde alles voor mij in en ‘voelde’ ook voor mij. Voor mijn vader daarentegen was ik bang en ontwikkelde ik de kameleon-strategie; me zo aanpassen aan hem en de situatie dat ik zo min mogelijk opviel of tot last was (en daar was ik erg succesvol in!). 

Ik heb hierdoor niet goed geleerd om mijn grenzen en behoeftes te herkennen, laat staan te uiten. Gelukkig baart oefening kunst en na een aantal jaar kan ik nu zeggen dat ik me aardig comfortabel voel bij het aangeven van dat wat ik (niet) wil. Zó belangrijk, weet ik nu, voor het op peil houden van mijn energie, kunnen voelen van vreugde en om niet ziek te worden.

Door me altijd zo aan mijn ouders aan te passen heb ik wel veel geoefend met observeren. Hierdoor weet ik mensen snel in te schatten en kan ik vaak haarfijn aanvoelen wat er scheelt of wat iemands kwaliteiten zijn. Deze vaardigheid kan ik nu goed toepassen in mijn werk. Iemands eigenheid is zó belangrijk. En haar eerlijkheid richting zichzelf. Durft iemand dit te leven? Dat geeft werkelijk geluk én rust.

Mensen die mij goed kennen beschrijven mij als eerlijk en direct (en niet altijd even tactisch), authentiek, zorgzaam en attent. En als iemand die de neiging heeft om gebeurtenissen grondig te overdenken en analyseren. In mijn goede doen kan ik helder zien en voelen en ik ben niet zo goed in small-talk, het mag van mij direct de diepte in. En, als ik eenmaal iets in m'n kop heb zitten, dan ga ik daarvoor. 

 

In mijn werk geniet ik het meest van het luisteren, het vertrouwen dat me gegeven wordt en van het 'space holden', daar word ik echt blij van. Wat dit werk me ook brengt is rust en ruimte. Ik ervaar dagelijks het effect van PSYCH-K in mijn leven; het ruimt stress en overtuigingen die mij in de weg zitten om een fijn leven te leiden, eenvoudig op. Ik vind dat een magisch proces. Vanuit die opgeruimdheid en vrijheid lukt het mij beter om liefdevol met mezelf en de mensen om mij heen om te gaan. En dat is wat ik wil; een wereld waarin mensen zichzelf zien en kennen, en liefde hebben voor en zich verbonden voelen met zichzelf. Zodat ze dát verspreiden i.p.v. ongemak en frustratie. Dit is ook waarom ik mijn praktijk Feliz heb genoemd; 'geluk'. 

Als je me zou kennen zou je weten dat..

 

  • Ik erg van zwemmen en ('blote voeten') dansen houd

  • Ik een bijzondere band met mijn Indonesische oma had, ik ervoer in haar de enige volwassene die mij enigszins begreep als kind. Na haar dood hoorde ik pas dat het voor haar heel gewoon was om te communiceren met overledenen

  • Ik bijna al mijn boodschappen bij de biologische supermarkt haal, maar een zwak heb voor ‘foute’ chocola en snoep 

  • Ik me tot halverwege mijn twintiger jaren vreselijk somber en eenzaam heb gevoeld

  • Ik euforisch kan worden van een nieuw dance nummer (en dat dan ein-de-loos kan herhalen)

Wat klanten over mij zeggen

 

"Felicia is helder, uitnodigend en warm en weet snel je vertrouwen te winnen. Ze heeft humor waardoor het niet te zwaar wordt."

"Ze geeft het gevoel dat alles er mag zijn. Ze voelt dingen aan, ook in het lichaam."

"Tijdens een sessie stelt zij zich open op en dit voelt gelijkwaardig en dus erg prettig en relaxed."

"Felicia werkt prettig en professioneel met je. Door haar natuurlijke zachtaardigheid en interesse in de medemens  voelde ik me meteen op mijn gemak, wat de sessie positief beïnvloedde."

"Ze neemt je mee in haar gedachtegang. Prettige begeleidster. Ze luistert, denkt na, stelt vragen, en weegt alles heel zorgvuldig af. Het voelde veilig en ook enigszins ‘vertrouwd' om met haar dit proces in en aan te gaan."